Botman maakt goede sier in Ligue 1

Voor de start van het nieuwe seizoen van de Ligue 1 constateerden we dat een deel van de aantrekkingskracht van de competitie het talentvolle contingent Nederlandse spelers was. Inmiddels is het aantal aanwezige landgenoten sterk afgenomen, maar de prestaties van Sven Botman alleen zijn al de moeite waard.

LOSC KOMT SUPERLATIEVEN TEKORT

In de naar Arsenal vertrokken Braziliaan Gabriel had hij stevige schoenen te vullen, maar Sven Botman is pas vier wedstrijden actief voor de Noord-Franse formatie en nu al kan de Badhoevedorper niet meer stuk in het Stade Pierre-Mauroy. De jonge verdediger maakt indruk met zijn volwassen optreden en miste nog geen minuut bij zijn nieuwe club. Samen met vleugelspeler Jonathan Bamba (al goed voor twee doelpunten en een assist) kan hij rekenen op de hoogste gemiddelde beoordeling.

COMPLETE VERDEDIGER

De oud-Ajacied is kopsterk, slagvaardig in de duels en goed aan de bal. Met gemiddeld drie onderscheppingen en 4,3 gewonnen kopduels per wedstrijd staat hij in beide klassementen tussen de beste verdedigers van de competitie. In de wedstrijd tegen het Stade Reims van Kaj Sierhuis werd hij zelfs uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd. Helaas kwam zijn oud-ploeggenoot nauwelijks in actie tijdens dit duel. De spits kwam een kwartier voor het einde het veld in, maar kon geen verandering meer in de score brengen.

DEFINITIEVE OVERNAME

Er kwam deze week een einde aan de onduidelijkheid rond de overstap van Botman. In eerste instantie werd de verkoop omgezet in een huurconstructie, die na het lopende seizoen tot een verkoop zou leiden. Gisteren bracht Ajax echter naar buiten dat de verkoop per direct zal plaatsvinden. De Amsterdamse club, waarvoor Botman geen enkele officiële wedstrijd speelde, ontvangt zo’n 8 miljoen plus mogelijk bonussen voor de diensten van de verdediger. Per optreden lijkt het bedrag steeds schappelijker.

Samenvatting van het duel tussen de twee oud-Ajacieden.

LILLE-NANTES

Vanavond staat voor Botman en co het treffen met FC Nantes in eigen huis op het programma. Le Dogues bezetten een vijfde plek, op slechts twee punten van koploper Saint Etienne, terwijl we Nantes pas tegenkomen op een 14e plaats. Alles minder dan een overwinning zou dus een teleurstelling zijn. Dan moeten ze wel Alban Lafont zien te passeren. De jonge huurling keept uitstekend dit seizoen en lijkt langzaamaan zijn oude vorm terug te vinden. De aftrap zal om 21:00 worden verricht.

SC BASTIA-SETE

Een uur eerder al wordt de bal in Furiani aan het rollen gebracht. In Sete ontvangt Bastia ook een nummer 14. Andermaal mogen we dus op een overwinning hopen. Vorige week werden de mannen uit Villefranche-Beaujolais met kinderlijk gemak aan de kant geschoven. Vooral de tweede goal was het aanzien waard. De centrale verdediger levert de bal knullig in, maar hoe Sebastien da Silva de bal vervolgens van grote afstand binnenschiet is van grote klasse. Dat smaakt naar meer!

(Foto: F.Faugère/L’Équipe)

Zeg het voort

Plaats een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.