Met SC Bastia naar de Ligue 1

De troon van Paris St. Germain lijkt aan de start van dit seizoen te wankelen. Omdat enig opportunisme ons niet vreemd is, zagen we dit als hèt ideale moment om in te stappen in de Franse voetbalpiramide. We kochten ons in bij de gevallen grootmacht SC Bastia om de top te bestormen.

We volgen het Franse voetbal nog niet heel lang hartstochtelijk, maar deze kans konden we niet laten lopen. Al had de aankoop nog wel wat voeten in aarde, want nog niet alle woorden in de overeenkomst waren al tijdens onze Duolingo-cursus voorbijgekomen. Uiteindelijk bood een Prisma Woordenboek uitkomst en konden de laatste kreukels gladgestreken worden.

CHAMPIONNAT NATIONAL

Het was een tweet van mede-Ligue 1-connaisseur Jean-Paul Rison die ons attent maakte op deze uitgelezen kans. Al is de af te leggen weg nog lang. Heel lang. De gewezen Europa Cup II-finalist speelt tegenwoordig namelijk haar wedstrijden op het derde niveau van Frankrijk, het Championnat de France de football National of kortweg National.

AAN KOP

In die competitie staan ‘we’ (mag ik dat al zeggen?) dan wel weer fier bovenaan. Uit de eerste vijf wedstrijden werden 10 punten behaald. Op doelsaldo wordt Stade Lavallois naar de tweede plek verwezen. Met twee 3-1-overwinningen in de laatste twee duels zit het bovendien met de vorm wel goed. Vanavond wacht in FC Villefranche-Beaujolais, een naam die klinkt als een dure wijn, de nummer 8 uit onze competitie.

De huidige ranglijst met een trotse koploper. (bron: WhoScored.com)

VILLEFRANCHE UIT

Vanavond om 8 uur trapt men af in het Stade Armand Chouffet te Villefranche-sur-Saône. Zij kwamen dit seizoen eenmaal minder in actie, maar boekten in hun laatste wedstrijd wel hun enige overwinning tot nu toe. Dat was wel tegen het Parijse Red Star dat daarmee zonder overwinning blijft. Alles behalve de volle drie punten zou een teleurstelling zijn. Al blijft Villefranche-uit altijd lastig.

TERUG NAAR SUCCES

Een nieuwe succesperiode lijkt dus aan te breken. Het zouden niet de eerste Corsicaanse successen zijn met een oranje tintje. In de jaren zeventig behaalde Bastia de finale van de Europa Cup II. In die ploeg was een belangrijke rol weggelegd voor Johnny Rep. De oud-Ajacied en zijn teamgenoten moesten toen overigens over twee wedstrijden hun meerdere erkennen in PSV.

Johnny Rep met Claude Papi achterop.

LIVE KIJKEN

Als bord-op-schoot-eigenaar is het bijzonder prettig dat de wedstrijden van Bastia gewoon online te kijken zijn. En nog legaal ook. De Franse bond biedt de beelden van dit niveau namelijk aan op https://ffftv.fff.fr/. Je hoeft je alleen maar even aan te melden en je kunt alle wedstrijden van onze ploeg en de concurrentie gratis kijken. Je zou een dief van je eigen portemonnee zijn als je het niet deed.

Zeg het voort

Plaats een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.